North SailsExperts

North Sails Logo

Henrik Søderlund

Henrik Søderlund har været en essentiel del af sejlenes udvikling de seneste 40 år. En udvikling der langt af vejen er drevet af America’s Cup og Volvo Ocean Race/Whitbread, som Henrik har designet sejl til siden henholdsvis 2003 og 1993.

I 1980 startede Henrik et lille sejlmageri i Kalkbrænderihavn sammen med Jens Christensen og Ib Ussing Andersen. Planen var at servicere Øresunds-området, men den plan gik hurtigt i vasken. For de tre herrer og Henriks design gjorde sig bemærket på alverdens kapsejladsbaner. Sejlmagerne blev til det mere internationale Diamond Sailmakers, men da North Sails begyndte at støbe sejl midt i 90’erne, måtte også det navn lade livet. Med denne revolutionære teknik var en sammenlægning eneste måde at holde sig på toppen på.

De fleste bådtyper er prøvet og mange sejladser er vundet, så som VM i 470’er i 1973, ¾ ton i 1982 og One Ton i 1986. Ja, bådene er blevet støt større gennem årene, så Wally’er på 100 fod er nu blevet en del af hverdagen.

Henriks glæde ved sejlerlivet, passion for kapsejlads og hans konstante søgen efter selv den mindste måde at optimere sejl, deler han meget gerne, så man kan altid få en god historie ud af ham.

  • #GoBeyond