North Sails LOFT NEWS

J-70 KLASSEMESTERSKAB 2021

I oktober i år blev J-70 klassemesterskabet afholdt i Århusbugten, arrangeret af Århus sejlklub.

 23 danske besætninger var mødt frem til weekendens kapsejladser samt et enkelt svensk hold, altid flittige og stabile Pro4you med Patrik Forsgren ved roret.

Flere af holdene havde sidst siddet i båden ved J-70 EM i Skovshoved sidst på sommeren. Der havde de prøvet at måle sig med nogle af verdens bedste teams. Der er stadig et stykke vej før de danske hold bliver rigtig farlige på den internationale racerbane, men med udviklingen i klassen vil niveauet uden tvivl løfte sig de næste par år.

Den forsvarende danske mester, Henrik Søderlund, var på deltagerlisten. CrewYou med Chris Nørregaard havde indskiftet Morten Henriksen (3. plads EM) og OL guldvinder Anne-Marie Rindom havde samlet et hold. 

Det endte med at Bo Bøje Pedersen, Joachim Aschenbrenner, Morten Halkier og Kristian Kvid Sørensen fandt gearet og vandt DM med under halvdelen af de point (6 point) andenpladsen Pro4You havde samlet sammen (14 Point).

Vejrudsigten så en smule bekymrende ud med kraftig vind fredag og søndag. Derfor var baneleder ikke i tvivl om at lørdag var kostbar og fik effektivt afviklet 6 gode sejladser. Det gik som forudset og al sejlads blev aflyst søndag.

North Sails har sejl på alle bådene i top 5. Med en gennemarbejdet trimguide og nogle gode resultater, er der ikke nogen vej uden om North Sails, siger trimmer og sejlmager fra North Sails, Kristian Kvid Sørensen og griner.

Førstepladsen sejlede med F1 Storsejl, J2+ fok og AP-1 AirX spiler.

Link til resultatlisten

  • #GoBeyond