North Sails LOFT NEWS

MIKKEL RØSSBERG SLUTTER SIG TIL NORTH SAILS

Den professionelle sejler glæder sig til at hjælpe dig med at finde de rigtige sejl og at udnytte dine sejls fulde potentiale.

Halbtrocken Sailing Team ved ORC VM i Tallinn 📸 Felix Diemer

Mikkel Røssberg har netop sluttet sig til North Sails teamet efter to årtier som professionel sejler på America’s Cup og flere Grand Prix hold. Han arbejder fra sejlloftet i Herlev og supporterer klienter i Danmark, Tyskland og Middelhavsområdet.

NS: “Velkommen til North Sails teamet! Hvornår begyndte du at sejle?”

Mikkel: “Jeg voksede op i en sejlerfamilie og min far var aktiv i den lokale klub, da jeg var barn. Jeg blev faktisk kastet ud i det, da det var lettere end at få fat i en babysitter. Jeg arbejdede mig op fra optimistjolle til Yngling og andre små kølbåde. Da jeg var 18, begyndte match racing at blive stort i Danmark, så det brugte jeg en del år på; først som styrmand og siden som besætning for et par andre hold, deriblandt med Sten Mohr og Magnus Holmberg.”

NS: “Hvordan kom du med til America’s Cup?”

Mikkel: “Med Sten og Magnus lå vi længe nummer et på verdensplan med nogle gode resultater, så jeg blev inviteret med til Victory Challenge som sejlkoordinator og trimmer for cuppen i 2003, og sidenhen sejlede jeg med det spanske hold Desafio Espanol 2007 i America’s Cup i Valencia i 2007. Derefter begyndte jeg at sejle TP52, Farr40 og meget andet og det gør jeg stadigvæk.”

NS: “Hvilket TP52 team sejler du med?”

Mikkel: “Jeg startede med at sejle med et amerikansk team, Windquest, så havde jeg to sæsoner med Platoon, derefter to sæsoner med det portugisiske team Bigamist. Senere hen havde jeg et længerevarende samarbejde med Gladiator.”

NS: “Sejler du andet?”

Mikkel: “Ja, jeg arbejder med en tysk ejer med Team Halbtrocken Sailing Team, der har en Mills 45, det er et ret fedt lille mini Grand Prix program, hvor vi netop har vundet ORC VM i Tallinn. Jeg sejler også lidt match racing og J/70’er med Jens Christensen. Jeg sejler lidt af hvert.”

Mikkel Røssberg ombord på Farr40 Siragusawa

NS: “Hvornår begyndte du at tænke på at slutte dig til North Sails?”

Mikkel: “Jeg har efterhånden kendt stort set alle på loftet længe. De seneste tre år har vi snakket lidt mere indgående og nu er jeg klar til at prøve noget nyt. Det er jo et meget velkendt territorium for mig men det er selvfølgelig et nyt job. [Griner] Jeg har ikke haft et normalt job i mange år!”

NS: “Hvad glæder du dig mest til i dit nye job?”

Mikkel: “Jeg glæder mig rigtig meget til at hjælpe folk med at finde de rigtige sejl til deres både og bruge dem til deres fulde potentiale, hvilket er mit speciale. Den udfordring glæder jeg mig til.”

NS: “Hvad bruger du din fritid på?”

Mikkel: “Jeg windsurfer rigtig meget, så jeg glæder mig til at se hvad North Sails kommer med af nyt der. Jeg kan også godt lide at spille golf, jeg står meget på ski og cykler en del… bare være udenfor. Og jeg elsker at sejle en tur med min kæreste Mia. Jeg kommer jo fra en sejlerfamilie, så for mig har havet har altid været det bedste sted at være.”

  • #GoBeyond