North Sails LOFT NEWS

NS KLIJENTI NAJBRŽI I U REGATNOJ I U OBITELJSKOJ SKUPINI NA OVOGODIŠNJOJ FIUMANCI

Ovogodišnja regata Fiumanka ponovno je okupila vrlo impresivan broj sudionika, a među njima i nekoliko najvećih jedrilica na Jadranu. Među njima su se posebno isticali Portopiccolo i Maxi Jena i s obzirom na uvjete sasvim opravdano je bilo među njima očekivati generalnog pobjednika ove manifestacije.

Za razliku od mnogo ranijih izdanja ove Riječke manifestacije pod jedrima, ova je bila izrazito vjetrovita. Na startu je puhalo 10-12 čvorova burice koja je jačala kako se flota približavala prvoj bovi koja je bila postavljena ispred Viktora Lenca.

U toj zoni vjetra je bilo i preko 20 čvorova, tako da je taj dio regatnog polja sigurno pružao i užitak i hrpu adrenalina svima koji su u tim trenucima u laškoj orci jedrili u tom kursu.

Nakon obilaska ove bove regatna skupina jedrila je prema sredini Riječkog zaljeva gdje je bila postavljena druga bova, dok su obiteljski krstaši jedrili direktno natrag prema vrhu Molo Longa.

Do Molo Longa je nakon obilaska druge bove jedrila i regatna skupina, tako da su se u završnoj fazi regate na cilju susreli svi i stvorili vrlo atraktivnu i sliku i situaciju koja se rijetko može vidjeti na regatama.

Što se tiče najvećih, do prve bove nadmetanje Portopiccola i Maxi Jene bilo je poprilično izjednačeno iako je Portopiccolo startao dosta lošije u odnosu na perjanicu Crnogorske regatne flote.

Do preokreta dolazi baš na samoj bovi na kojoj dolazi do pucanja vanga Maxi Jene i to vrlo spretno Talijanska posada iskorištava i ostvaruje prednost koju nisu ispuštali do samog kraja.

Zanimljivo je bilo i u završnom dijelu regate jer je vrlo brzo za najvećima u Riječku luku uplovila i Bubamare, najbrža jedrilica iz obiteljske skupine.

Sve u svemu regata je bila vrlo brza po pitanu obje skupine, a ono što je organizatore posebno veselilo je to što su skoro svi koji su isplovili uspješno dojedrili do cilja.

Bogatu fotogaleriju iz Rijeke možete pronaći na ovom linku.

 

  • #GoBeyond