North Sails LOFT NEWS

NORTH SAILS TRIM CUP 2017

North Sails Trim Cup inleddes fredag den 11 maj med en blåsig träningsdag i Lomma, norr om Malmö. North Sails Regatta Service team bestående av Chuck Allen och Charlie McKee gav råd om förberedelse för start, båthantering, hårdvindstrim och kommunikation ombord.  Efter en dag med tips och coachning på vattnet hade North teamet en detaljerad debrief till de deltagande besättningarna, där de visades film och bilder för att hjälpa deltagarna att förbättra sina prestationer under helgens kommande kappsegling.

Lördag förmiddag börjades med träningsstarter och coachning på vattnet med de lokala North Sails experterna Jesper Feldt och Henrik Ottosson, vilket fungerade som uppvärmning och upptakt till de riktiga racen, perfekt uppvärmning för de 35 deltagande båtarna.

Eftermiddagen bjöd på 2 race följt av en detaljerad debrief där fokus låg på segeltrim, besättningsplacering och kommunikation ombord.

Söndagen bjöd på lättvind men tillräckligt för at tre taktiskt svåra race blev genomförda. Efterföljda av en noggrann genomgång av lättvinds slag och gippar, för att hjälpa besättningarna att utvecklas.

 

Tätt mellan Melges 24 under North Sails Trim Cup 2017.

Stort tack till alla deltagare och Lomma Segelklubb LBS. Vi ser fram emot att upprepa succén nästa år

Du hittar resultaten här: http://www.lbs.nu/Kappsegling/northsailstrimcup13-1452017/resultat2/