North Sails LOFT NEWS

Agosto 22, 2019

“FORMSTABILITETEN ÄR NOG DET SOM IMPONERAR MEST”

Patrik Helgegren om sina tre år gamla 3Di NORDAC-segel

NORDAC-segel

3Di NORDAC är ett bakat kompositsegel speciellt utvecklat för cruisingbåtar upp till cirka 40 fot. Det byggs på exakt samma sätt som världens mest avancerade kappseglingssegel, men det är baserat på polyester istället för på kevlar eller kolfiber. Resultatet blir ett segel med samma slitstyrka och livslängd som ett traditionellt dacronsegel, men med avsevärt bättre prestanda.

3Di NORDAC lanserades 1 juni 2017 och en av de allra första i Sverige att hoppa på tåget var Patrik Helgegren i Göteborg. Han och hans familj seglar en Nord 120, en bastant fyrtiofots långfärdsbåt ritad av Olle Enderlein. 

Familjen Helgegrens Nordac-garderob består av storsegel och rullgenua, och båda dessa segel är uppe i ur och skur under hela säsongen. Frågan man ställer sig är: Hur de står sig idag, efter nästan tre hela säsonger? Vi låter frågan gå till Patrik: 

“Formstabiliteten är nog det som imponerar mest. Jag kan inte se att formen har förändrats ett dugg på tre säsonger. Att de skulle vara slitstarka hade jag räknat med. Det är ju ändå en sorts dacronsegel.”

Nyfiken på våra revolutionerande cruisingsegel? Besök oss på båtmässan så berättar vi mer!

Läs mer om 3Di NORDAC

  • #GoBeyond