North Sails LOFT NEWS

NYA 3DI NORDAC HAR DACRONSEGLETS ALLA FÖRDELAR. OCH INGA AV DESS NACKDELAR.

Om man kombinerar den unika, patenterade 3Di-teknologin med en tålig fiber som polyester får man någonting helt nytt: Ett segel som kombinerar dacronseglets slitstyrka och livslängd med det avancerade seglets prestanda.

3Di Nordac är ett äkta, helgjutet 3Di-segel, byggt på exakt samma sätt som seglet till exempelvis en Volvo Ocean Race-båt. Enda skillnaden är att det är baserat på polyester istället för kevlar eller kolfiber.

3Di Nordac kan beskrivas som ett dacronsegel. Men det är inte baserat på vävd duk, och det är inte producerat med hjälp av nål och tråd. 3Di Nordac är heller inte något ”membransegel”, typ vår egen 3DL eller någon av de otaliga andra varianterna på marknaden.

Nej, det här är ett riktigt, helgjutet 3Di-segel, byggt på exakt samma sätt som seglet till exempelvis en Volvo Ocean Race-båt. Enda skillnaden – och den är i och för sig väsentlig – är att 3Di Nordac inte är baserat på kevlar eller kolfiber, utan på polyester. Resultatet är en helt ny typ av segel som kombinerar extrem slitstyrka med hög formfasthet och lång prestandalivslängd.

En beprövad nyhet
3Di Nordac hade världspremiär 1 juni och är alltså en helt ny produkt. Men 3Di-teknologin som sådan har funnits på marknaden sedan 2010, och med tanke på att vi har producerat tusentals 3Di-segel med totalt miljontals sjömil på nacken måste den betraktas som oerhört beprövad.

Nya 3Di Nordac har dessutom genomgått hårda tester i över ett år. Under den tiden har vi utsatt seglen för det värsta vi har kunna hitta på. De har bland annat fått bekänna färg på 50-fots charterbåtar i Karibien. Det är väsentligt större båtar än vad segeltypen är tänkt för, och seglen har varit i daglig drift under mer än ett år.

Att 3Di Nordac-seglen skulle stå pall för det mesta ifråga om slitage var ingen överraskning. Det är ju ändå en sorts dacronsegel vi pratar om. Det som har överraskat oss mest under testerna är hur väl de håller formen i hårda vindar – och hur lite formen har förändrats efter över ett års hårdkörning.

Ett segel som passar många
Vi vågar faktiskt påstå att 3Di Nordac rent prestandamässigt tål en jämförelse med många så kallade membransegel, i alla fall på båtar upp till cirka 40 fot. Polyester är visserligen inte lika stumt som mer exotiska fibrer, men den unika, patenterade 3Di-tekniken utnyttjar fiberns egenskaper till max. Dessutom är fiberhalten nästan dubbelt så hög som i ett membransegel med samma vikt.

Det här gör 3Di Nordac till ett intressant alternativ för dig som vill kunna kombinera semestersegling med kappsegling på lokal eller regional nivå. Och som vill göra det till en kostnad som känns rimligt. 3Di Nordac är baserat på en förhållandevis billig fiber, och det gör att vi har kunnat hålla priset på en nivå som ligger närmare ett traditionellt dacronsegel än ett avancerat racingsegel.

Det som har överraskat oss mest under testerna är hur väl 3Di Nordac-seglen håller formen i hårda vindar – och hur lite formen förändras under över ett års hårdkörning. Vi vågar faktiskt påstå att det rent prestandamässigt tål en jämförelse med många så kallade membransegel i kol eller kevlar, i alla fall på båtar upp till cirka 40 fot.