North Sails LOFT NEWS

3Di OCEAN; FÅ SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

Lær mere om den nye 3Di OCEAN produktserie med vores Q&A

Q: Hvad er 3Di OCEAN?

A: 3Di OCEAN er den nyeste serie af 3Di sejl fra North Sails, designet og udviklet specifikt til cruisingsejlads.

Q: Passer 3Di OCEAN til min båd og min type sejlads?

A: 3Di OCEAN er det rette for dig, hvis du leder efter et cruisingprodukt i højeste kvalitet, med uovertruffen styrke og holdbarhed samt alle fordelene fra 3Di-sejlteknologien.

Q: Hvad er anderledes og bedre ved 3Di sejl?

A: 3Di er en sejl teknologi som kun North Sails har adgang til og som resulterer i formstøbte kompositsejl helt uden film. Strukturen skabes ved at tapes bestående af tynde fibertråde impregnerede med ensærlig lim lægges ud i forskellige retninger og i forskellige densiteter på en hydraulisk 3D-form. Termoset lim strukturen hærder ved hjælp af varme og slutresultatet bliver et ekstremt stærkt og glat sejl med præcist den form som designeren har specificeret.

Q: Hvad er forskellen mellem 3Di OCEAN og jeres andre 3Di produkter?

A: 3Di OCEAN er optimeret til cruising og har fokus på holdbarhed og styrke, mens 3Di RAW-sejlet er udviklet til minimal stræk og vægt. 3Di ENDURANCE-sejl er egnet til både cruising og kapsejlads – med en god balance mellem ydelse og holdbarhed.

Q: Hvilket 3Di OCEAN sejl er det rigtige for mig?

A: 3Di OCEAN fås i tre forskellige varianter:

  • OCEAN 330 er 100% NORDAC polyester og passer til cruisingbåde mellem 25-45 fod.
  • OCEAN 370 er en blandning af Ultra PE- og 3Di NORDAC-fibre og er udviklet til både på mere end 45 fod. Den er særligt god til eksempelvis cruisingkatamaraner som sætter ekstra høje krav til styrke og formstabilitet.
  • OCEAN 700 er til både på over 60 fod og bygges i en blanding af UltraPE og aramid.

3Di Ocean Cruising Product Line

Q: Hvor længe har North bygget 3Di cruisingsejl?

A: 3Di-teknologien har været på markedet i mere end et årti og er blevet brugt af tussindvis af både som har tilbagelagt millioner af sømil.

Q: Hvilke særlige fordele er der ved 3Di OCEAN sejl?

A: En stor fordel ved 3Di OCEAN er dets enestående holdbarhed. 3Di NORDAC Polyester- og UltraPE-fibre har bedre motstandskraft mod UV-stråler og slid end andre typer fibre som anvendes i tursejl. Den specielle kompositkonstruktion indeholder ingen mylar, hvilket gør at et 3Di-sejl ikke kan delaminere, noget som ellers er almindeligt for laminat- och membransejl. 3Di OCEAN har et ydre fiberlag som beskytter mod ridser og slid, hvilket gør det særligt egnet til eksempelvis rullstorsejl.

Q: Er 3Di OCEAN sejl gode til kapsejlads?

A. Ikke så godt som et ENDURANCE eller RAW sejl! OCEAN er ikke udviklet til kapsejlads. Dog kan det fungere fint til kapsejlads på lokalt niveau men er du ude efter et sejl til både tur- og seriøs kapsejlads, bør du vælge 3Di ENDURANCE. Eller RAW, som er udviklet til kapsejlads på højeste niveau.

Q: Hvad med andre materialer? Laver North stadig cross-cut cruisingsejl?

A: Ja. Hvis du er intresseret i panel sejl har vi flere alternativer. Vores NPC Cross-Cut-sejl er bygget af traditionel vævet polyester, og NPL Tour er baseret på vores egne laminatduge i højeste kvalitet. Uanset hvilke behov og forventninger, har vi et cruising sejl som passer til dig.

LÆS MERE OM MATERIALER   FIND ET LOFT   FÅ ET TILBUD

  • #GoBeyond