North Sails LOFT NEWS

ALLT DU VILL VETA OM NYA 3Di OCEAN

Ta reda på mer om nya 3Di Ocean-serien med hjälp av vår Q&A

Q: Vad är 3Di Ocean?

A: 3Di OCEAN är den senaste produktlinjen av 3Di-segel från North Sails, designade och byggda specifikt för cruisingsegling.

Q: Passar 3Di OCEAN min båt och min typ av segling?

A: 3Di OCEAN är helt rätt för dig om du är ute efter cruisingsegel av högsta kvalitet, med fantastisk styrka och hållbarhet – och med alla 3Di-teknologins fördelar.

Q: Vad är fördelarna med 3Di-segel?

A: 3Di är en segelteknologi som bara North Sails har tillgång till, och som resulterar i formgjutna kompositsegel helt utan film. Strukturen skapas genom att tejper bestående av tunna fibertrådar impregnerade med ett särskilt härdlim läggs ut i olika riktningar och i olika densiteter på en 3D-form. Strukturen härdar med hjälp av värme och slutresultatet blir ett extremt starkt och slätt segel med exakt den form som designern specificerat.

Q: Vad är skillnaden mellan 3Di OCEAN och de andra 3Di-produkterna?

A: 3Di OCEAN är optimerade för cruising och har huvudfokus på hållbarhet och livlängd, medan 3Di RAW-segel är utvecklade för maximal stumhet och minimal vikt. 3Di ENDURANCE-segel är lämpliga för både cruising och racing – med en bra balans mellan prestanda och hållbarhet

Q: Vilket 3Di OCEAN-segel är det rätta för mig?

A: 3Di OCEAN finns i tre olika varianter:

  • OCEAN 330 är baserad på 100 % NORDAC Polyester-fibrer och passar cruisingbåtar mellan cirka 25 och 45 fot.
  • OCEAN 370 bygger på en blandning av Ultra PE- och 3Di NORDAC-fibrer och är utvecklad för båtar över 45 fot. Den är särskilt lämplig för exempelvis cruisingkatamaraner som ställer extra höga krav på styrka och formstabilitet.
  • OCEAN 700 är till för båtar över cirka 60 fot och byggs i en mix av UltraPE och aramid.

3Di Ocean Cruising Product Line

Q: Hur länge har North Sails gjort 3Di-segel för cruising?

A: 3Di-teknologin har funnits på marknaden i mer än ett decennium och har använts av tusentals båtar som har tillryggalagt totalt miljontals sjömil. Så 3Di är en minst sagt beprövad teknologi.

Q: Vilka är de specifika fördelarna med 3Di OCEAN-segel?

A: En stor fördel är deras enastående hållbarhet. 3Di NORDAC Polyester- och UltraPE-fibrer har bättre motståndskraft mot UV-ljus, fladder och nötning än andra typer av fibrer som används i kryssegel. Den speciella kompositkonstruktionen innehåller ingen mylar, vilket gör att ett 3Di-segel inte kan delaminera, något som annars är vanligt på laminat- och membransegel. 3Di OCEAN har även ett yttre fiberlager som skyddar mot skav och nötning, vilket gör det särskilt lämpligt för exempelvis rullstorsegel.

Q: Är 3Di Ocean-segel bra för kappsegling?

A: Inte lika bra som ett ENDURANCE- eller RAW-segel! OCEAN är ju inte utvecklat för racing. Visst, för kappsegling på lokal nivå kommer det oftast fungera jättebra, men om du är ute efter ett segel för både cruising och seriös kappsegling bör du ta en titt på ENDURANCE. Eller RAW, förstås, som ju är utvecklat specifikt för kappsegling på högsta nivå.

Q: Hur är det med andra material? Tillverkar North Sails fortfarande crosscut-segel för cruising?

A: Absolut. Om du är intresserad av panelsegel har vi flera alternativ. Våra NPC Cross-Cut-segel är tillverkade av traditionell vävd polyester, och NPL Tour är baserade på våra egna högkvalitativa laminatdukar. Och det här innebär att vi kan ge dig precis det cruisingsegel som passar dig bäst – oavsett hur dina behov ser ut.

 

Explore Materials   Find a Loft   Request a Quote

  • #GoBeyond