North Sails LOFT NEWS

HVILKE SEJL ER DE BEDSTE TIL KLUBKAPSEJLADSER?

North Sails eksperten Tom Davis kommer med forskellige bud til din sejlgarderobe

club racing sails

For nogle sejlere betyder klubkapsejlads en uformel aftenmatch med storsejl og rullegenua i en båd der ikke er lettet for al turgrejet. For andre er det en toptunet Melges 24 med fuld besætning.

Der er ikke noget universalt svar på spørgsmålet “Hvilke sejl er bedst til klubkapsejlads”? De fleste sejlere passer ned i kategorien “lidt-af-hver-kapsejlere”. Dem tager vi udgangspunkt i med denne artikel.

Hvis du passer i denne kategori, er langt de fleste kapsejladser i lokale farvande omkring din hjemhavn. Måske krydret med en enkelt god distancekapsejlads eller to. Men dine sejlgarderobe skal også gerne passe til dagture, weekender og ferie med familie og venner.

Hvis du ønsker at deltage i kapsejladser, uanset på hvilket niveau, er der nogle ting du bør fokusere på, før du tænker på de rigtige sejl.

Er din bund ikke ren, så kan selv de bedste sejl ikke kompensere for det.

Masten skal sættes lige op og være spændt rimeligt op. Dine skødepunkter skal være i orden og markeret. Du bør også have mærker på dine fald. Det kan du læse mere om i vores Trimguide til Cruising.

Måske skulle du også se på din propel, hvis ikke det er en foldpropel, om det er tid til af skifte den ud.

Når du har fået disse ting på plads, så er det tid til at tænke på sejlgarderoben.

Artiklen forsætter på engelsk her.

  • #GoBeyond