North Sails LOFT NEWS

Dutch Quarter Ton Cup 2018

Vanaf het eind van de jaren ’60 functioneert de ¼ ton klasse als een van de meest succesvolle zeilklassen die er wereldwijd is. Toegankelijk omdat de boten betaalbaar zijn en men geen grote bemanning nodig heeft om ermee te varen. In de jaren ’80 en ’90 is het een tijdje stil geweest rondom deze bijzondere klasse. Vanaf 2013 wordt echter jaarlijks de Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) georganiseerd en er zijn voldoende tweedehands 1/4 tonners op de markt om deze competitie uit te breiden.

DQTC

In de jaren ’70 zeilden deze kleine kajuitboten in Nederland regelmatig wedstrijd. Velden van meer dan 20 bootjes waren geen uitzondering. Een hele tijd hebben maar weinig ¼ tonners wedstrijd gezeild, maar daar kwam in 2013 verandering toen de eerste DQTC werd georganiseerd. Het evenement was een groot succes en de organisatoren besloten hier mee verder te gaan.

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een kleine competitie, speciaal voor de vele jong bejaarde race orgels die in Nederland liggen. Er is gekozen voor een kleine competitie om ¼ ton eigenaren de kans te geven aan één of meerdere evenementen mee te doen.

Tweedehands 1/4 tonners te koop

In 2018 wordt de zesde editie van de DQTC georganiseerd en de organisatie hoopt wederom meer ¼ tonners te mogen begroeten dan in 2017. Er liggen genoeg snelle tweedehands 1/4 tonners te koop voor weinig, dat kan wellicht ook een handje helpen om mensen over de streep te trekken. Meer informatie is te vinden op www.kwarttonzeilers.nl

Agenda Dutch Quarter Ton Cup 2018

Onderstaande vijf evenementen tellen mee voor de DQTC, de punten van maximaal drie evenementen tellen mee voor de eindstand van de DQTC 2018.

1. Almere Regatta, 2 – 3 juni @ Muiderzand
2. Deltaweekend, 8 – 10 juni @ Zierikzee
3. Blue Water App Regatta, 16 – 17 juni @ Lelystad
4. Pampus Regatta, 8 – 9 september @ Durgerdam
5. 1/4 Ton Klassenkampioenschap, 15 – 16 september @ Muiden

North Sails 3Di NORDAC zeilen zijn dus ook uitermate geschikt voor 1/4 tonners met de ambitie om de Dutch Quarter Ton Cup 218 te varen - Foto: 3Di NORDAC - Team Lucifer - Ilya van Marle

3Di NORDAC voor kleine tot middelgrote zeilboten

Voor kleine tot middelgrote zeilboten transformeert 3Di NORDAC polyestervezel in prachtige naadloze zeilen uit één stuk, die uitermate sterk en duurzaam zijn en perfect voor performance cruising/club-racing toepassingen. North Sails 3Di NORDAC zeilen zijn dus ook uitermate geschikt voor 1/4 tonners met de ambitie om de DQTC te varen.

Enkele 1/4 tonners die met North Sails 3D-zeilen varen zijn de SECOND WAVE – (3DL-3Di Race), de BLACK PEARL (3Di NORDAC) en de Furi – Dehler Sprinta (3DL). Hylke Steensma en zijn zwager zijn eigenaar van de BLACK PEARL en hebben voor de zeilen gekozen vanwege de kwaliteit van North Sails: “De zeilen zijn voor ons weliswaar helemaal nieuw maar we hebben er vertrouwen in.”

Neem voor meer informatie contact op met een North Sails expert in de buurt voor meer informatie!

  • #GoBeyond