North Sails LOFT NEWS

EUROSAF First 18 SE Europsko prvenstvo

📸 Ana Šutej – Seascape

JK Piran iz Portoroža u suradnji s brodogradilištem Seascape organizirao je ovogodišnje Europsko prvenstvo za klase First 18 SE i Seascape 18. Bio je to povratak u akvatorij u kojem su zajedrile prve jedrilice iz ovog škvera, a ovo veliko natjecanje na Europskoj razini obilježilo je ukupno 28 posada.

Prvenstvo je organizirano između 23. i 27. kolovoza, a posebnu draž dala je obiteljska grupa u kojoj su sudjelovale posade u kombinacijama otac i sin, otac i kćer, bračni partneri… a na kraju prvog dana i tri održana plova prve dvije pozicije držali su obiteljski timovi!

Jedrenje u Piranskom zaljevu proteklo je po vrlo lijepom i sunčanom vremenu i umjerenim vjetrovima.

📸 Ana Šutej – Seascape

Prva dva dana puhala je bura koja je osigurala da se svakodnevno odjedre po tri plova. Trećeg dana regate odjedrila su se još četiri plova po laganijem, ali znatno stabilnijem vjetru, dok su na kraju posljednjeg dana dodana još dva plova u finalni skor.

Ono što posebno veseli dobri su rezultati North Sails klijenata koji su i ovog puta pokazali da je suradnja s North Sailsom izvrstan recept za maksimalan užitak na regatnom polju.

📸 Ana Šutej – Seascape

Kompletne rezultate regate u Sloveniji možete pronaći na ovom linku.

 

  • #GoBeyond