North Sails LOFT NEWS

Story Contributors: Jacco Huijgen

EVEN VOORSTELLEN: JACCO HUIJGEN

North Sails Expert en Operations Manager

📸 Laurens Morel

Jacco Huijgen (33) ondersteunt als Operations Manager Benelux, Nic Bol bij het leiden van de vestigingen in Nederland en België. Hoewel hij het zeilen niet direct met de paplepel heeft meegekregen, is hij inmiddels een bekende in het wedstrijdcircuit met de nodige titels op zijn naam.

Je ouders zeilden niet. Hoe ben je toch met zeilen in aanraking gekomen?

Mijn ouders hadden wel een motorboot. We lagen in de jachthaven van Drimmelen en daar ging een klasgenootje iedere zaterdag zeilen met zijn Centaur. Ik was 12 en vond het prachtig, dus ik stapte ieder weekend aan boord.

Net als Nic ben je geen zeilmaker. Wat is jouw achtergrond?

Ik heb commerciële economie gestudeerd in Breda, waarna ik een minor business management heb gedaan in Engeland. Ook geen studie waar je zeilmaker mee kunt worden, maar letterlijk spelenderwijs ben ik de zeilmakerij in gerold. Eigenlijk al op mijn veertiende. Op een gegeven moment had ik een eigen bootje, een soort van 470. Daar had ik op een gegeven moment nieuwe zeilen voor nodig, maar ik had geen geld. Dus verdiende ik de zeilen door allerlei klusjes te doen voor de zeilmakerij in Drimmelen. Deze zeilmaker was verbonden aan het merk dat Nic destijds vertegenwoordigde, dus  zodoende kwam ik met Nic in contact.

En nu ben je onderdeel van North Sails. Hoe is dat?

Het was een gezamenlijk besluit om verder te gaan als North Sails, dus ik sta er voor honderd procent achter. Ik heb nu meer het gevoel dat we onderdeel zijn van een groter geheel. Ook mag ik meedenken over projecten buiten Nederland en België. Het is een prachtig merk met een goede naam en met onze service kunnen we veel betekenen voor wedstrijdzeilers, maar zeker ook voor toerzeilers.

📸 James Tomlinson Photography

Wat houdt jouw functie bij North Sails in?

Wat niet, kun je beter vragen. Officieel ben ik Operations Manager, maar ik pak naast de operationele kant ook backoffice taken op, zoals het inkopen van materialen. Daarnaast krijg ik de kans om nieuwe processen te bedenken en te laten slagen. Zo zijn we bezig met een ERP-systeem, om ook de achtergrondprocessen nog professioneler aan te pakken. We leveren prachtige producten en dat moet weerspiegelen op alle facetten van het bedrijf.

Waar haal je de meeste voldoening uit?

Als we adequaat en à la minute een probleem kunnen oplossen. Wanneer klanten nieuwe zeilen aanschaffen, is dat vaak een grote investering. Dan wil je er ook optimaal van kunnen genieten. Als er problemen voordoen, dan lossen we dat snel op. Als we daarmee iemands weekend kunnen redden, dan worden wij daar ook gelukkig van. Sowieso is het fantastisch om klanten te helpen het beste uit hun boot te halen.

Op welke zeilprestatie ben je het meest trots?

Dat is een lastige keuze.. Ik vaar veel met klanten en verheug me op het Europees Kampioenschap ORC in Italië, waar we met een Dufour  gaan varen. Zelf heb ik nog een Laser voor op de Kralingse Plas in Rotterdam, maar als ik moet kiezen, dan heb ik voor mijn gevoel het grootste aandeel (gehad) in de J/80. Afgelopen april ben ik voor derde keer Nederlands Kampioen geworden. Het team is zo goed op elkaar ingespeeld. Als alles zo gesmeerd loopt, geeft me dat nog steeds een kick!

📸 Laurens Morel

Story Contributors

  • #GoBeyond