North Sails LOFT NEWS

HVAD DU SKAL VIDE OM SEJLPINDE

Instruktioner til montering og spænding af sejlpinde til alle slags sejlere

Har du styr på dine sejlpinde? Uanset om du planlægger at få din båd tilbage på vandet, forbereder en længere sejltur eller sætter dine sejl til kapsejlads i klubben, er det vigtigt at sikre dig, at dine sejlpinde er installeret og spændt korrekt. Det giver bedre trim og ydeevne på sejlene – og sikrer, at du ikke mister dem efter den første vending eller bomning! 

Vores eksperter giver her nogle tips, der er værd at huske på:

battens

Korrekt installation sikrer korrekt sejlfacon.

Sørg for at sejlpindene er indsat med den bløde (tynde) ende mod forliget og den stivere (tykke) ende mod agterliget. Vi ser nogle gange sejlpinde indsat den forkerte vej, og som et resultat vil sejlet ikke få den rigtige dybde og krumning – så det er værd at dobbelttjekke, at sejlpinden er sat korrekt i lommen.

battens

Sørg for, at dine sejlpinde sidder fast.

Nogle sejlpinde indsættes fra forliget, andre fra agterliget, så sørg for at sikre, at lukkesystemet, hvor sejlpindene er sat ind, er ordentligt sikret. I North Sails velcrolukninger er der en specifik lomme til sejlpinden, og en anden lomme til at de to velcroflader kan få ordentligt fat. Andre systemer lukkes på andre måder. Uanset hvilket system du bruger, vil korrekt installation i alle tilfælde holde sejlpindene sikkert på plads for sæsonen.

battens
📸Mike Egan

Korrekt spænding skaber et glat sejl.

Spændingen på dine sejlpinde skal også kontrolleres. Hvis der ikke er nok spænding, vil der være lodrette rynker langs sejlpindens længde. Hvis der er for meget spænding, vil der være en synlig vandret fold eller rynke, der trækker langs begge sider af lommen, så stoffet ser “stresset/overstrukket ud”. Når spændingen er korrekt, er sejlpindslommen glat og understøtter sejlets facon korrekt.

Har du spørgsmål til dine sejlpinde? eller har du brug for hjælp til korrekt installation?

Kontakt din lokale North Sails ekspert for gode råd til, hvordan du sikrer, at dine sejlpinde er installeret korrekt, og at dine sejl er klar til sæsonen.

Lær mere med North Sails installationsvejledninger til sejlpinde.

  • #GoBeyond