North Sails LOFT NEWS

October 11, 2018

De ontwikkeling van 3Di begon 10 jaar geleden en is sindsdien in een versneld tempo voortgezet. 3Di is de optelsom van meerdere exclusieve North Sails technologieën, waardoor dit het ideale platform is om nieuwe zeiltypes te creëren voor een brede doelgroep zeilers over de gehele wereld. Voor 2019 zijn de ongekende prestatie- en duurzaamheidsvoordelen van 3Di beschikbaar voor kleine boten tot superjachten, weekend cruisers tot wereldomzeilers, clubracers tot professionele zeilers, en alles wat hier tussen zit.

Het Dacron Toerzeil Is Opnieuw Uitgevonden

In 2018 heeft 3Di NORDAC – een 100% Polyester 3Di zeil – een revolutie veroorzaakt in toerzeilen. 3Di NORDAC heeft de Pittman Innovation Award, uitgereikt door Sail Magazine, gewonnen en tot op heden zijn meer dan 2.500 3Di NORDAC zeilen geleverd aan onze zeer tevreden klanten. Voor 2019 is onze productiecapaciteit uitgebreid om aan de vraag voor dit innovatieve en exceptionele product voor kleine en middelgrote toerschepen te voldoen. Alle zeilers willen snellere zeilen die langer mee gaan. 3Di NORDAC levert precies dat.
.

 

Snelheid Zonder Compromis

3Di RAW is het lichtste en best presterende wedstrijdzeil dat verkrijgbaar is en een absolute benchmark voor snelheid en vormbehoud. Boten met 3Di RAW zeilen domineren wereldwijd podia in de meest competitieve evenementen en klasses. Voor 2019 heeft North Sails deze geavanceerde technologie toegepast in een nieuwe productgroep, waarin het excellente vormbehoud gecombineerd wordt met een makkelijk te trimmen, duurzaam wedstrijdzeil dat perfect is voor Club Race zeilers met kleinere tot middelgrote schepen.
.

 

Rond de Wereld of Rond de Boeien

Het meest duurzame 3Di zeil. 3Di Endurance is ontwikkeld voor extreme duurzaamheid en vormvastheid voor wedstrijd zeilen of offshore cruisen. François Gabart’s 3Di Endurance grootzeil had reeds 45.000 mijl gevaren VOORDAT hij begon aan zijn succesvolle Around The World Solo Record. Deze productgroep 3Di zeilen bevatten een buiten laag van beschermende filament tapes, waarmee een robuuste structuur gecreëerd wordt zonder dat de exclusieve vormstabiliteit van 3Di aangetast wordt.

 

Een Nieuwe Dimensie voor Superjacht Cruise Zeilen

Ocean is een nieuwe productgroep voor 2019 en levert een zeer sterk, licht en extreem betrouwbaar zeil voor cruise superjachten. Alles wat North Sails geleerd heeft als producent van superjachtzeilen bij uitstek in de afgelopen drie decennia is gecombineerd met de meest recente 3Di technologie. Grote cruise jachten langer dan 60 voet kunnen nu gebruik maken van de gepatenteerde exclusieve technologie en mix van materialen van 3Di Ocean. Deze zeilen zijn lichter, sterker en makkelijker te hanteren dan alle vergelijkbare laminaat zeilen.

 

 

3Di Composiet Zeilen, Nu Ook Downwind

De ongekende voordelen van 3Di gaan nu verder dan aan de windse zeilen en zijn nu ook beschikbaar voor zeilers die state of the art asymmetrische zeilen zoeken. 3Di Downwind heeft zichzelf bewezen tijdens de meest recente Volvo Ocean Race, waar alle zeilen, zowel aan de wind als voor de wind, gemaakt waren in een versie van 3Di(en dus geen naaimachines meer aan boord hoefden meegesleept te worden!). Kabel loos rollen is nu mogelijk met onze unieke Helix Luff, waar direct geïntegreerde 3Di structuur de noodzaak voor een externe, inefficiënte kabel wegneemt.
.

  • #GoBeyond