North Sails LOFT NEWS

NORTH SAILS LANSERAR HELIX-RULLSEGEL ÄVEN FÖR CRUISING

Nu finns det ett enklare sätt att öka prestandan

North Sails är glada över att kunna erbjuda världens cruisingseglare en ny typ av segel. Helix Rullgennacker har ett kraftupptagande förlik som gör att man slipper den tunga förlikskabel som tidigare har behövts på rullbara segel. Resultatet är världens mest pålitliga och lättanvända top-down-rullsegel för cruising.

Det speciellt utformade förliket i Helix Rullgennacker förbättrar seglets aerodynamiska egenskaper och ger helt nya möjligheter att skapa en modern segelgarderob. Våra cruising-rullsegel är lättare, enklare att hantera och mer tillförlitliga än traditionella rullsegel utrustade med tunga anti-torsionskablar. Dessutom kan de användas i ett bredare spektrum av vindvinklar, och sammantaget innebär detta att du kan minimera antalet segel ombord.

“Vad de behöver är ett enkelt och lätt segel som gör det möjligt att segla öppna undanvindar. Genom att applicera Helix-teknologin på ett segel liknande en G1-allround-gennacker har vi lyckats skapa ett undanvindssegel som är lätt att trimma, lätt att rulla in och ut och lätt att stuva undan.”

Konceptet bakom Helix Rullgennacker utvecklades på ett designmöte under 2019, berättar JB Braun, North Sails chef för design och utveckling. ”Helix var synonymt med snabba och tillförlitliga rullsegel för kappsegling i ofta ganska aggressiva vindvinklar. Men de flesta cruisingseglare seglar på ett helt annat sätt. Vad de behöver är ett enkelt och lätt segel som gör det möjligt att segla öppna undanvindar. Genom att applicera Helix-teknologin på ett segel liknande en G1-allround-gennacker har vi lyckats skapa ett undanvindssegel som är lätt att trimma, lätt att rulla in och ut och lätt att stuva undan.”

Helix Rullgennacker tillverkas i en rad olika material – från vävd polyester till 3Di – vilket gör det möjligt att ta fram skräddarsydda lösningar för såväl små familjebåtar som superyachts och allt däremellan. Seglet kan om så önskas förses med ett lätt men effektivt UV-skydd.

2016 bestämde sig North Sails för att satsa stora resurser på utveckling av cruisingsegel, och resultatet har inte låtit vänta på sig. Sedan 2017 har vi lanserat tre banbrytande cruisingrelaterade produkter: 3Di NORDAC, 3Di OCEAN 370 och en grundlig uppdatering av hela 3Di OCEAN-sortimentet. Helix Rullgennacker är det senaste exemplet på hur utvecklingen av segel för kappsegling på högsta nivå även kommer till nytta för den stora massan vanliga nöjesseglare.

Helix Rullgennacker går nu att beställa för leverans till våren 2021. Kontakta ditt närmaste North-loft för mer information!

 

PRODUCT DETAILS   REQUEST A QUOTE   FIND AN EXPERT

 

  • #GoBeyond