North Sails LOFT NEWS

#NSVICTORYLIST: DEN 36. AMERICA’S CUP

Forsvarerne Emirates Team New Zealand beholder deres titel

Efter en legendarisk kamp kunne Emirates Team New Zealand i onsdags sejle ind i America’s Cups historie og endnu en gang løfte trofæet, the Auld Mug, højt. I løbet af de syv dage og ti sejladser på hjemmebane i Hauraki-bugten, forsvarede Emirates Team New Zealand deres ret som forsvarer af det ældste trofæ i international sport. Det endelige resultat blev 7-3. Deres sejr betyder, at Royal New Zealand Yacht Squadron nu er den næstmest vindende sejlklub i America’s Cups 170 års historie.

Anført af den unge Peter Burling, er Emirates Team New Zealands sejr historisk og et symbol på mange lange dage og søvnløse nætter for at skabe den hurtigste båd på vandet. Kampen for at kunne holde trofæet igen varede i tre år, efter at Emirates Team New Zealand sejlede sig ind i Cup-historien i 2017. Efter denne sejr lod new zealænderne innovationen føre dem til en ny, moderne klasse som vi aldrig har set før, komplet med flyvende både og vingesejl af blød sejldug. Og nu er vi alle tilbage og spekulerer på, hvilke spændende “hemmeligheder” der vil afsløre sig med tiden. I løbet af de syv vilde dage var sejladserne utrolig tæt og kunne let have gået begge veje, hvilket beviste at AC75 er en fantastisk båd, og holdene omkring dem de bedste i branchen.

“Hatten af for Luna Rossa Prada Pirelli,” sagde den new zealandske sejler Glenn Ashby efter deres America’s Cup-sejr. ”Vi vidste ikke, hvad der ville ske, da vi kom fra startlinjen i den første af America’s Cup sejladserne. Og man vågnede hver morgen og tænkte: ‘hvad vil dagen bringe?’ Men vi havde en raket af en båd. Det tog os lidt tid at udarbejde strategien mod Luna Rossa, og de var absolut nogle hårde konkurrenter. Det var ekstremt vanskeligt for os at komme forbi dem. At vi klarede det helt til slut, var simpelthen på grund af et fantastisk design-, ingeniør- og shore team.”

Luna Rossa Prada Pirelli, den officielle udfordrer og med danske Michael Richelsen som er Chef for CFD Aero og en vigtig del af North Sails udvikling af North Design Suite™, gav ikke op uden kamp. Faktisk tvang det italienske hold new zealænderne ud på deres yderste mere end én gang i hele serien. Det er helt sikkert at resultatet kunne være gået begge veje og sejren blev vundet på grund af små fejl, ikke design eller teknologiske fordele. I løbet af de sidste tre måneder perfektionerede Luna Rossa at flyve deres 75 fods båd og besejrede de hold, der stod imellem dem og selve hovedbegivenheden. Uanset om det var briterne eller amerikanerne, kunne ingen måle sig med de benhårde italienere og deres to rorsmænd, Francesco Bruni og Jimmy Spithill.

Når man ser bort fra trofæer og landeflag, er der én ting, vi alle kan være enige om efter at have fulgt America’s Cup i 2021: America’s Cup har bekræftet sin position som førende inden for innovation inden for sporten. Med det nye dobbeltsidede storsejl, også kaldet “Twin skin mainsail”, og 75 fods enkelt skrogs både, der flyver med 50 knob, er sejlsporten også vinder af denne America’s Cup.

North Technology Group, inklusive North Sails, Southern Spars og Future Fibers, er stolte over at være en del af den 36. America’s Cup-historie. Da forberedelserne til denne Cup begyndte, og holdene søgte at samle de bedste folk, teknologi og komponenter, vidste forsvarerne, Emirates Team New Zealand, udfordrerne, Luna Rossa Prada Pirelli, og INEOS Team UK, at North Technology Group havde nøglen til succes.

Lige før den sidste dag med sejladser, lykkedes det os at få fat i Ken Read fra North Sails og America’s Cup-kommentator, for at høre hans syn på de sidste tre måneder, og på hvordan den 36. America’s Cup for evigt har ændret sejladsen. Her er hvad han havde at sige …

 

 

“Alting ændrer sig inden for sejlsporten, det er der ingen tvivl om. Det summer og koger simpelthen. Vi har aldrig set sejlads som det her før, ikke engang os benhårde sejlere. Uanset om du elsker foiling eller ej, er det her anderledes. Det her er utroligt. Og skal man tror på rygterne bliver dette også klassen der rykker fremad mod næste America’s Cup.”

“Denne America’s Cup vil helt bestemt medføre en hel masse innovation. Jeg kan ikke vente på design-debrief med alle North Sails-designerne, for jeg ved med sikkerhed, at det, der kommer ud af denne debrief, kommer til at være helt ulig alle andre debriefs nogensinde. Det er her, vi ser 3Dis fremtid udfolde sig, og det sker lige for øjnene af os.”

“Hvad der skete på Hauraki Golfen vil få betydning for tursejlere, superyachts, offshore-kapsejladser og Grand Prix-sejladser. Hvad vores integrerede designere har lært i denne Cup er intet mindre end spektakulært. Og det er fantastisk. Det er fantastisk for os. Det er fantastisk for sejlverdenen.”

“Det er selvfølgelig ikke øjeblikkeligt, for alle disse hold her tænker stadig på at komme igen, og de vil faktisk forsøge at holde så meget information for sig selv som muligt. Men måske er det på anden eller tredje generations niveau, hvor dele stammer fra AC-båden, at vi kan bruge dem på vores egne både.”

Udviklingen kommer ikke til at gå langsommere. Lad os håbe, at vi har en periode på to eller måske tre år mellem Cups. Lad os håbe, at andre hold kommer med. Vi ved ikke nødvendigvis, hvor næste løb skal være. Men ved du hvad? Det betyder ikke noget lige nu – lad os nyde det. Lad os bruge det, tale om det, lad os være stolte af det.

Vær stolt af at sige, at North Technology Group-produkterne var på de vindende både. Lad os have det sjovt med det, fordi du kommer til at se meget mere om det. Og når debriefet først er overstået og vi rigtig kan finde ud af, hvad der virkelig skete bag gardinet, det er dér det sjove virkelig begynder.”

“Dette er Kenny Read, der takker af. Forhåbentlig ses vi ude på vandet til sommer.”

Kort efter at have optaget sin podcast måtte Ken pakke sammen og flyve til Californien for at sejle i en kapsejlads. Fra Ken og alle os andre hos North Sails, stort tillykke til Emirates Team New Zealand og hele deres team af sejldesignere, mastebyggere og designere. Dette inkluderer Burns Fallow (chef sejldesigner), Aaron Boot (foil-designer), Ben Fletcher (sejlmager), Richard Kiff (sejlmager), Bobby Kleinschmit (bådarkitekt), Guillaume Verdier (bådarkitekt), Rob Salthouse (rigkonstruktionskoordinator), Dan Bernasconi (leder af design), Ray Davies (træner), Hamish Hooper (PRO) og Grant Dalton (administrerende direktør).

Det har været fascinerende at se jeres vision for AC75 komme til live og takker jer alle for at vise os sejlads på højeste niveau.

  • #GoBeyond