North Sails LOFT NEWS

NY LANSERAR NORTH SAILS EN HELT NY PRODUKTLINJE

Men den här gången handlar det om sjökläder

Den här nyheten kännetecknas som vanligt av innovativ design, unika specialutvecklade material, och den är resultatet av en lång forskningsbaserad utvecklingsprocess.

Att vara rätt klädd ombord handlar inte bara om bekvämlighet eller välmående i största allmänhet. Om du är blöt, för kall eller för varm, eller har kläder som begränsar din rörlighet så går det även ut över prestandan. Och att höja prestandan och öka seglingsglädjen är ju en helt central punkt i vår verksamhet. Därför känns det faktiskt som ett naturligt steg att ta fram en helt ny serie sjökläder.

När North Sails för drygt två år sedan bestämde sig för att utveckla egna sjökläder var det självklart att göra det “The North Sails Way”. Det vill säga grundligt och metodiskt och med den vetenskapliga approach som präglat företaget ända sedan Lowell Norths tid.

Nigel Musto, kappseglare med mästerskapsmeriter på internationell nivå och en av världens mest erfarna designers av sjökläder, utsågs till att leda projektet. Gore-Tex kom in i bilden redan från dag ett. Det var en förutsättning för att att projektet ens skulle bli av.

Nästa steg var att börja samla in synpunkter på dagens seglarkläder och idéer på vad som borde förbättras. Bara inom North Sails finns hundratals extremt erfarna seglare som tillsammans torde ha testat allt som finns på marknaden. Men frågan gick även ut till professionella seglare som ju använder seglarkläder dagligdags. Gensvaret var översvallande, och det svåra var faktiskt att sovra i materialet och välja ut de områden med störst utvecklingspotential.

Den fortsatta processen var i princip identisk med hur vi utvecklar nya segel: Research, innovation och design, testning och utvärdering av prototyper. Om och om igen.

Testning i skarpt läge har pågått länge. North Sails segeldesigner Dick Parker hade exempelvis ett testställ på sig när han var med om att vinna Sydney Hobart Race 2019. Och den franske Volvo Ocean Race-vinnaren och numera IMOCA-seglaren Kévin Escoffier var utrustad med ett annat både inför och under senaste Vendée Globe. Själva racet gick som kanske bekant inte som han tänkts sig – båten bröts sönder och sjönk under hans fötter och han fick tillbringa nästan tolv timmar i sin livflotte innan han räddades av medtävlaren Jean Le Cam. Man kan väl säga att sjökläderna fick utstå ett ännu hårdare test än vad någon hade kunnat föreställa sig.

Och nu är det äntligen dags för lansering av ett komplett sortiment av sjökläder. Utvecklade av seglare för seglare. Lättare, smidigare och bekvämare. Det bästa som kan köpas för pengar, punkt slut. Annars hade vi inte satt vårt namn på dem.

North Sails sjökläder säljs av utvalda återförsäljare, som Happy Yachting och Captains.

 

 

 

  • #GoBeyond