North Sails LOFT NEWS

VÄLKOMMEN TILL NORTH SAILS OFFSHORE CLINIC 2022

13-15 maj har du chansen att drillas av vår egen Anders Lewander. På schemat: Allt från fartträning till nattsegling och man-över-bord-träning

North Sails Offshore Clinic genomfördes första gången 2018 och har blivit något av en tradition för havskappseglare som vill skaka ringrosten ur kroppen och få några dagars intensiv träning innan kappseglingssäsongen drar igång på allvar. Nytt för i år är att vi vänder oss till såväl fullcrew- som shorthandedseglare.

Förra årets upplaga präglades av pandemin men i år körs evenemanget utan begränsningar, så du kan dessutom se fram emot ett trevlig socialt program med bland annat morgongympa, gemensamma måltider och bastubad.

Träningshelgen genomförs 13-15 maj utanför Sandhamn av North Sails och Svenska Havskappseglingsförbundet i samarbete med KSSS. Träningen leds, som brukligt, av Anders Lewander från North Sails Stockholm.

Clinicen vänder sig främst till ambitiösa havskappseglare och syftet är att på ett strukturerat sätt ta oss an de delar som är viktiga för att prestera på ett internationellt mästerskap.

På programmet står bland annat startträning, banracing, nattsegling och man-över-bord-träning. Dessutom fartträning på både kryss och öppna bogar med lätta skot. Det gör det till ett gyllene tillfälle att exempelvis testa stagsegel eller få ett bra underlag för att uppdatera segelvalstabellen eller polardiagrammen.

Vill du vara med?

En formell inbjudan med detaljerat program finns på Svenska Havskappseglingsförbundets hemsida. Maxantalet är satt till tjugo båtar, så vänta inte för länge med att anmäla dig.

  • #GoBeyond