North Sails LOFT NEWS

Ovog vikenda na rasporedu je PH klase Melges 24

📸 regate.com.hr

Od petka do nedjelje JK Mornar bit će domaćin Prvenstva Hrvatske za klasu Melges 24, a po imenima koja su najavljena za startnoj listi riječ je o vjerojatno najjačoj regati u Hrvatskoj u dugo vremena.

Prije tri tjedna JK Labud je organizirao pretposljednju regatu iz ovogodišnjeg Croatian Sailing Series ciklusa i već na njoj sudjelovala je krema hrvatskog olimpijskog jedrenja. Nažalost nije bilo previše vjetra, ali u dva odjedrena plova mnogi su pokazali da su više nego spremni za kompetitivno jedrenje na najvišoj razini. Tada su izostali jedino jedriličari koji su bili spriječeni zbog nastupa na regatama u inozemstvu, ali ovaj vikend svi su oslobodili u svojim kalendarima.

Natjecateljski dio trajat će tri dana, od petka do nedjelje. S obzirom na kratak dan i općenito lagane vjetrove u jesenskom periodu, realno je za očekivati da će flota na more izlaziti dosta rano. U Splitu su svjedoci tome i svi koji se tamo trenutno nalaze, jer mnoge, pogotovo domaće posade, već od početka tjedna jutra intenzivno provode u treninzima.

Što se tiče konkurencije, ona će ovog puta biti pojačana i stranim posadama, a trenutna startna lista izgleda ovako:

 1. Strilica – Filip Jurišić – CRO 166
 2. Poliklinika Nova – Ivan Kljaković Gašpić – CRO 567
 3. Iggy – Karlo Kuret – CRO 385
 4. Tutta Forza – Šime Fantela – CRO 643
 5. Palmina – Bojan Vrščaj – CRO 237
 6. Cro-a-sail – Miroslav Reljanović – CRO 782
 7. Cezibordo – Srđan Ninčević – CRO 517
 8. Obi Wan – Toni Bulaja – CRO 389
 9. Panjić – Luka Šangulin – CRO 739
 10. Blue Label – Tin Matulja – CRO 006
 11. Melgina – Paolo Brescia – ITA 793
 12. Lero – Ivo Kvestić – CRO 264
 13. Joyrunner – Boris Tomić – CRO 792
 14. Yikes – Tonči Stipanović – CRO 516
 15. Strambapapa – Michele Paoletti – ITA 689
 16. The Pimp – Roko Štambuk – CRO 358

Vremenska prognoza trenutno najavljuje laganije vjetrove iz skoro svih smjerova, tako da će RO imati vrlo izazovan posao ispred sebe, a možda po nekim od uvjeta bude zgodno postaviti i regatno polje ispred Sustipana što bi bilo vrlo zgodno za sve koji se tih dana nađu u blizini.

 

 • #GoBeyond