North Sails LOFT NEWS

Ponovno je dozvoljeno jedriti!

Hrvatski olimpijski odbor je izdao službeno priopćenje na osnovu odluke Vlade od prije dva dana:

Zagreb, 28. siječnja 2021. – Na sjednici u četvrtak Hrvatska vlada je odlučila da se, u sklopu popuštanja epidemioloških mjera, uvedenih protiv širenja pandemije Covid-19, od 1. veljače 2021. godine dopuste treninzi sportaša i rekreativaca na otvorenom prostoru.

– Zbog pozitivnih trendova odlučili smo se za popuštanja koja nisu velika, ali su značajna za dio populacije. Fokusiramo se na djecu i odlučili smo se za povratak u školu svih učenika osnovnih škola – pojasnio je dopredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Mogućnosti za bavljenje sportom proširuju se i na korištenje bazena i balona za pojedinačne beskontaktne sportove, jer se u tim sredinama virus sporije širi zbog klora i prozračnosti.

– Popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija, kao što su tuševi i svlačionice. Još uvijek nije trenutak za otvaranje sportskih dvorana – istaknuo je Božinović, uz napomenu da će nove mjere vrijediti od 1. do 15. veljače, a nakon tog razdoblja uslijedit će njihovo novo revidiranje. (izvor: vlada.gov.hr/vk)

  • #GoBeyond