North Sails LOFT NEWS

January 29, 2019

ŠIME FANTELA NAJNOVIJI CLAN EKIPE NORTH SAILS

Vodeći svjetski proizvođač jedara regrutirao je olimpijca za svoju Grand Prix ekipu

Šime Fantela i Mihovil Fantela, nakon osvajanja zlatne medalje u klasi 49er na prvenstvu svijeta u Aarhus-u, Danska.

Kuća North Sails objavila je da će se Šime Fantela pridružiti njihovoj ekipi za Grand Prix i svoje dugogodišnje iskustvo upotrijebiti u više segmenata. Šime će surađivati s voditeljem odsjeka Grand prix, Paulom Westlakeom, i ekipama za dizajni i razvoj proizvoda s ciljem inovacije. Nakon zlata u klasi 470 na Olimpijskim igrama 2016. Šime je odlučan u namjeri da uspjeh ponovi i 2020. u Tokiju, a odnedavno je i strateg u 52 Super Series nove posade Bronenosec.

Predsjednik prodaje North Sails John Welch kaže: “Oduševljeni smo što se Šime pridružio našoj kompaniji, jer on nije samo izvrstan jedriličar s golemim iskustvom, nego i važan dodatak našim timovima koji se bave razvojem i testiranjem jedara. Čvrsto smo uvjereni da naša jedra na vodi mogu najbolje testirati samo najbolji jedriličari, jer samo tako možemo klijentima ponuditi vrhunsku kvalitetu – najbolje jedro za njihov brod i njihov stil plovidbe. Šime će našem timu ponuditi svoje znanje; od njega ćemo mnogo naučiti o tome kako stvoriti proizvod spreman za vrhunske performanse.”

Paul Westlake dodaje: “S tolikim iskustvom i tolikim urođenim talentom Šime će nam pomoći da još bolje razumijemo kako misli i plovi vrhunski jedriličar i njegov Grand Prix brod. Šime je vješt, nadaren jedriličar koji evoluira u jednog najvažnijih jedriličara našeg vremena i koji će nam pomoći da privučemo pažnju i nadahnemo nove generacije profesionalnih jedriličara. Vjerujemo da će ekipa North Sails i tehnologija koja nam stoji na raspolaganju pomoći Šimi da ostvari svoj cilj, zlato, u Tokiju, a zauzvrat ćemo mi od njega naučiti od njega sve što zna o natjecanju na najvišoj razini. Da bismo mogli ponuditi inovacije potrebno je razmišljati u drugim okvirima od ustaljenih, a suradnja sa Šimom važna je i velika prilika da to postignemo.”

Šime Fantela prokomentirao je buduću suradnju: “Bio sam oduševljen kad su mi North Sails predložili suradnju. Uvjeren sam da se potrebno okružiti najboljim suradnicima i raditi u najboljim mogućim okolnostima da se postane ne samo dobar jedriličar, nego i najvještiji jedriličar koji mogu biti. Uvijek me zanimala tehnička strana jedrenja i bilo je lijepo surađivati na izradi jedara za natjecanja u Riju 2016. – znam da je važno znati sve o jedrima da biste iz njih znali izvući najbolje.”

Nema boljeg mjesta za nastavak razvoja mojeg jedriličarskog znanja od najbolje ekipe na svijetu, North Sails. Uzbuđen sam pri pomisli na suradnju s najboljim dizajnerima i na najnaprednijim kompjuterskim programima koji postoje. Veseli me i što ću naučiti više o tome kako da primijenim naučeno u pripremama i natjecanjima, ali i pomognem drugima da dobiju više od svojih jedara i razumiju sve što znaju o pogonu svog broda.”

📸 Star Sailors League / Gilles Morelle
  • #GoBeyond