North Sails LOFT NEWS

June 6, 2019

STORSLAM FÖR NORTH SAILS PÅ MARSTRAND BIG BOAT RACE

Förmågan att behärska hårda vindar, starka strömmar och stötig sjö visade sig avgörande i årets Marstrand Big Boat Race

Vinnare Stora klassen: Sten Haeger, X-41 Kwanza

Valet av segel verkar också ha spelat roll – alla de tre klassvinsterna och sju av nio pallplatser tog med båtar utrustade med våra segel!

Den stora nyheten i årets upplaga av regattan, som avgjordes 1 – 2 juni, var att det förutom lilla och stora klassen även fanns en separat klass för sportbåtar.

De totalt 66 båtarna från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland möttes av utmanande förhållanden, särskilt under lördagen, med hårda vindar, stark ström och stötig sjö. Mot slutet av andra seglingen ökade vinden ytterligare och tävlingsledningen beslutade att ställa in dagens sista segling. Det var klokt. En mast hade redan gått överbord, och mer kunde ha hänt; båtarna hann knappt i hamn innan det riktiga busvädret drog in över Marstrand. Söndagen bjöd på lugnare vindar och till och med lite sol, och dagens tre race kunde genomföras helt enligt plan.

Totalt sett kan man inte säga annat än att det var rättvisa förhållanden från början till slut. Det var således tre värdiga vinnare som till slut kunde koras, om vi nu får säga det med tanke på att Henrik Ottosson och Andreas Turesson från North Sails Göteborg var med ombord på de vinnande båtarna i stora respektive lilla klassen.

Vi hade mer än så att glädjas över. Mer än hälften av flottan var utrustade med North-segel, och i toppen av resultatlistorna var andelen ännu större: Alla de tre klassvinsterna och totalt sju av nio pallplatser togs av båtar med våra segel!

Vi gratulerar alla pristagare och tackar Hjuviks Båtklubb och Marstrands Segelsällskap för en mycket väl genomförd regatta. Ett extra stort grattis riktar vi förstås till våra kunder på prispallen:

Stora klassen
1. Sten Haeger, X-41 Kwanza
2. Jonas Grander, Elliot 44 CR Matador

Lilla klassen
1. Peter Gustavsson, J/111 Blur
2. Lars Wikander, FinnFlyer 36 Zlatan
3. Mattias Wilson, Bavaria 38 match Draklunne

Sportbåtsklassen
1. Pär Svärdson, Fareast 28r happyyachting.com
3. Carl Fjällman, Archambault Grand Surprise Rebellion

 

Vinnare Lilla klassen: Peter Gustavsson, J/111 Blur.

 

Vinnare Sportbåtsklassen: Pär Svärdson, Fareast 28r happyyachting.com
  • #GoBeyond