North Sails LOFT NEWS

VINTEROPBEVARING AF DINE SEJL

Opbevaring af sejl i tre lette trin

Følg disse 3 enkle trin for at sikre dine sejl for vinteren:

  1. Tør sejlene
  2. Fold sejlene
  3. Opbevar sikkert

Tør sejlene
Vær omhyggelig med at dine sejl er helt tørre, inden du pakker dem væk for vinteren.
Dette forhindrer vækst af skimmelsvamp og mug samt forhindrer dem i at lugte muggent om foråret. Skulle uheldet være ude og dine sejl er blevet jordslåede, kan du bringe dem ind til vask. En professionel vask dræber skimmelsvamp og mug og fjerner alt, der ikke allerede er indlejret i sejlet, og stopper dermed fremtidig vækst af skimmelsvamp.

Fold sejlene
Fold forsigtigt dine sejl, inden du opbevarer dem og forsøg at undgå at folde sejlet i de “gamle” folder, for at forhindre at disse folder sidder hele vinteren. Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du ruller dine sejl.

Opbevar sikkert
Hvor du opbevarer dine sejl, er lige så vigtigt som hvad du gør, inden du lægger dem væk. Overvej følgende, når du vælger din placering:

  1. Skadedyr: Små dyr elsker at bo i et sejl om vinteren. De vil heller ikke tøve med at tygge sig igennem dine sejl, for at gøre sig det endnu mere mageligt. Sørg for at opbevare dine sejl et sted, der ikke er tilgængeligt for gnavere og andre skadedyr.
  2. Fugtighed og temperatur: Opbevar sejlene på et tørt sted, så de ikke akkumulerer fugt hele vinteren. Et temperaturreguleret område er også en god idé. Efterlader du sejlene på din båd, anbefaler vi at du har en affugter kørende hele tiden.
  3. Sørg for at sejlene ikke ligger oven på hinanden da de kan få pressefolder som kan være svære at komme af med igen.
  • #GoBeyond