North Sails LOFT NEWS

Drie speciale zeilen ontwikkeld voor nieuwe Melges IC37 klasse

Mogelijk gemaakt door de 3Di technologie en North Design Suite software

Als de officiële en exclusieve zeilmaker voor de nieuwe Melges IC37 klasse stond het North Sails design team voor een uitdagende taak; een zeilinventaris ontwikkelen bestaande uit slechts drie zeilen, een grootzeil, fok en één spinaker, waarbij er tijdens regatta's slechts één wijziging mag worden aangebracht in de verstaging.

Als de officiële en exclusieve zeilmaker voor de nieuwe Melges IC37 klasse stond het North Sails design team voor een uitdagende taak; een zeilinventaris ontwikkelen bestaande uit slechts drie zeilen, een grootzeil, fok en één spinaker, waarbij er tijdens regatta’s slechts één wijziging mag worden aangebracht in de verstaging. Met deze vereisten moesten ze een set zeilen ontwikkelen die voor elke windrichting geschikt is.

Met de 3Di technologie en North Design Suite software (één van de meest specifieke en krachtigste design tools in de zeilmakers industrie) in huis werd de uitdaging geaccepteerd. Het complete verhaal van ontwerper Mike Marshall, waarin hij het 3Di ontwikkelingsproces voor de Melges IC37 uitlegt, is (in het Engels) te lezen op onze website.

  • #GoBeyond