North Sails LOFT NEWS

June 1, 2017

NORTH SAILS LANCERER REVOLUTIONERENDE POLYESTERSEJL

3Di NORDAC: Dacron-sejl opfundet på ny

Vi introducerer seneste tilføjelse til vores serie af 3Di-sejl – et revolutionerende tursejl fremstillet i 100% polyester. 3Di NORDAC er et innovativt produkt, der forener teknologien bag de mest formstabile sejl med det holdbare materiale, der er overkommeligt i pris. Udviklet specifikt til både på op til 40 fod, transformerer 3Di NORDAC polyesterfibre til et helstøbt, sømløst sejl, der har unik styrke og holdbarhed.

Jens Christensen, administrerende direktør, North Sails, siger: ”Vi går efter devisen, at når sejlene præsterer efter hensigten, får vores kunder en langt bedre oplevelse på vandet. Det gælder lige meget, om man sejler rundt på fjorden, op langs kysten, eller ude på de store oceaner. Da vi kiggede på udbuddet for tursejlere, så vi plads til forbedring. Ved at kombinere teknologien fra de 3D-formstøbte sejl med den tradionelle Dacrons kvaliteter, kan vi nu tilbyde hvide sejl med fast aerodynamisk form, der holder sig flad, selvom vinden tiltager. ”

I hundredevis af år har sejldug været vævet. I over 60 år har vævet polyester (Dacron) været favoritten indenfor tursejl; strukturelt holdbare sejl til en overkommelig pris. I dag er polyester stadig det mest ideelle materiale til tursejl på grund af sin pris, styrke og stabilitet. Problemet med vævede sejl er dog, at de mister facon, langt før strukturen nedbrydes – holdbarhed og ydeevne er ude af sync. 3Di NORDACs komposit-struktur udnytter polyesterens styrke til fulde, hvilket forlænger formstabiliteten, hvilket igen forlænger ydeevnen. Tursejlere kan nu nyde sejl, der reagere prompte, så de har langt bedre kontrol over deres fremdriftskilde – et af kriterierne for helhedsoplevelsen med North Sails’ tursejl.

North Sails’ patenterede 3Di-proces spreder fibrene ud i individuelle filamenter, pre-imprægnerede med termohærder, og udlagt som ultra tynd tape. Tapen bliver derefter fordelt i en kompleks multiaksial vifte og termostøbt på Norths 3D-justérbare form i lige præcis den facon, som designeren nøje har udtænkt. 3Di NORDAC-sejl er lavet af 100% polyesterfibre, polyester-resin, og en robust, beskyttende polyester-overflade. 3Di-sejl har egenskaberne som en regulær komposit-struktur, stræk- og trykresistente i alle retninger.

Ved at formstøbe sejlene udnytter man materiale og den teknologiske proces optimalt! Resultatet er et robust og formstabilitet sejl, der er UV-resitent, fleksibelt og slidstærkt. Med sit klassiske hvide udseende kan disse sejl sikre mindre krængning, afdrift og pres på roret, så skipper og familien kan nyde turen endnu mere. Med 60 års erfaring har North Sails nu inkorporeret videnskaben, der ligger til grund for vores performance-serier, i disse nye Dacron-sejl.

 

                                                                

  • #GoBeyond