North Sails LOFT NEWS

NORTH SAILS MAAKT HELIX TECHNOLOGIE MOGELIJK VOOR TOER GENNAKERS

Hanteerbare en veelzijdige performance

North Sails presenteert de Helix Furling Gennaker, een nieuw zeiltype voor toerzeilers. De Helix voorlijkstructuur maakt een zware anti-torsie kabel langs het voorlijk overbodig en is het meest betrouwbare en makkelijkst te gebruiken top-down oprolbare toerzeil ter wereld. 

De Helix voorlijkstructuur verandert de manier waarop een zeil projecteert en essentieel voor een moderne zeilgarderobe. Onze toerzeilen met geintegreerde voorlijkstructuur rollen beter op dan traditionele oprolbare gennakers met een zware anti-torsie kabel. Deze nieuwe zeilen zijn lichter, makkelijker te hanteren en hebben een groter wind(hoek) bereik. Hierdoor heeft u minder zeilen nodig, waardoor dit de perfecte toevoeging is aan uw zeilgarderobe.

“Door de Helix structuur toe te passen voor deze zeilen ontstond een oprolbare all purpose gennaker die goed projecteert, betrouwbaar oprolt en makkelijk is om op te bergen.”

Het concept voor de Helix Furling Gennaker kwam tot stand tijdens de Designers meeting in 2019, legt JB Braun, North Sails Director Design & Engineering uit. “Helix zeilen rolden snel en betrouwbaar op voor wedstrijdzeilers, maar toerzeilers varen meestal niet op deze aggressieve, hoge hoeken. Zij hebben een voor de winds zeil nodig voor diepere hoeken, zonder de complexiteit van zware, onhandelbare zeilen. Door de Helix structuur toe te passen voor deze zeilen onstond een G1-type zeil dat goed projecteert, betrouwbaar oprolt en makkelijk is om op te bergen.”

De Helix Furling Gennaker is leverbaar in verschillende materialen, afhankelijk van grootte en toepassing. Hierdoor is het zeil geschikt voor alle toerzeilers, van weekend toerzeiler tot superjachten. Vroeger was de Helix structuur enkel beschikbaar in 3Di, maar nu is de Helix voorlijkstructuur beschikbaar in materialen van geweven polyester tot aan 3Di. Optioneel kan er lichtgewicht UV strook toegevoegd worden aan de Helix Furling Gennaker.

Sinds 2016 is North Sails begonnen om zeilconstructies te ontwikkelen speciaal voor toerzeilers en niet zonder resultaat. ‘s Werelds beste zeilmaker heeft sindsdien 3 specifieke 3Di constructies voor toerzeilers ontwikkeld, 3Di NORDAC, 3DI OCEAN 370 en 3Di OCEAN 700. Sinds het voorjaar van 2020 is dit allemaal samengevoegd in een eigen 3Di OCEAN productgroep.
De Helix Furling Gennaker is de laatste toevoeging en een fantastich voorbeeld van ons streven om altijd de best mogelijke technologie te leveren voor iedere zeiler. De Helix voorlijkstructuur is een ontwerpfilosofie waarmee het beste van Grand-prix wedstrijdzeilen doorontwikkeld is voor een lichtere, betrouwbaardere en gebruiksvriendelijkere gennaker speciaal voor toerzeilers.

Uw Helix Furling Gennaker kan nog dit voorjaar geleverd worden. Neem contact op met uw North Sails Expert voor meer informatie.

 

PRODUCTEIGENSCHAPPEN   VRAAG EEN OFFERTE AAN   VIND UW EXPERT

 

  • #GoBeyond