North Sails LOFT NEWS

Story Contributors: Mikkel Røssberg

REKORDFORSØG SJÆLLAND RUNDT OFFSHORE

Med Trifork Volvo 70

Hvad der ligner et rekordforsøg på under 24 timer på “Sjælland Rundt Offshore” banen for at slå den gamle rekord, som blev sat af V.O.60 Nokia tilbage i 1999, endte med en tid på 27 timer 4 min 27 sekunder, da besætningen blev fanget i vindstille og kraftig modstrøm kort før mål.

Båden til formålet var Volvo 70 Trifork (tidligere Ericsson) med skipper Jens Dolmer ombord. Holdet har gennem mange år sejlet en del offshore sejladser og at slå rekorder er blevet vane. Denne gang skulle rekorden på “Sjælland Rundt Offshore” slås og med en ideel vejrudsigt med 25-35 knob fra øst, var forholdene perfekte.

Med start i Helsingør ledet af Erik Stannow fra Sjælland Rundt Sailing Week blev startlinien krydset med retning sydover og så var der ellers linet op til en hurtigt tur rundt om Sjælland. Klip til søndag morgen 27 timer senere, blev mållinjen krydset efter en god men hård og meget kold tur rundt om Sjælland.

Trifork Volvo 70 er et af de seneste projekter, som North Sails Danmark er blevet involveret i og til særsonen 2023 skal North Sails levere en fuld 3Di sejlgarderobe til båden.

Med ombord på turen rundt om Sjælland var North Sails ekspert Mikkel Røssberg som udtaler:

“Kæmpe fed oplevelse at blæse afsted med 25-30 knob i fuld kontrol ombord på en båd som er lavet til det, super besætning og en godt forberedt båd til turen. Vi ser frem til at levere hele sejlgarderoben til Trifork her i de kommende uger.”

Story Contributors

Rekordforsøg Sjælland Rundt Offshore headshot
Mikkel Røssberg

Sail Expert — Herlev, Danmark

Mikkel Røssberg sluttede sig officielt til North Sails efter to årtier som professionel sejler på America’s Cup og flere Grand Prix teams. Mikkel har altid haft et godt forhold til det danske sejlloft og supporterer klienter i Danmark, Tyskland og...

  • #GoBeyond