North Sails LOFT NEWS

NORTH SAILS TRIM CUP 2022

Ett Samarrangemang Mellan Halmstad Segelsällskap Och Oss På North Sails

📸 Daniel Stenholm

Sista helgen i april samlades ett tiotal besättningar i Halmstad för att vara med på en kombinerad tränings- och kappseglingshelg. Coacher var Henrik Ottosson och Andreas Turesson från North Sails i Göteborg. 

North Sails Trim Cup är ett samarrangemang mellan Halmstad Segelsällskap och oss på North Sails. I år vände vi oss främst till CB66:or men kul nog tog även en lokal J/70-besättning tillfället i akt att haka på.  

Vädret gick inte att klaga på. Det var klart och soligt under hela helgen, möjligtvis lite småkyligt ibland, med måttlig frånlandsvind under fredagen och lördagen och lite mer därtill under söndagen. 

På programmet stod träning under fredag och lördag förmiddag, och kappsegling under lördag eftermiddag och söndag förmiddag. Planen var att köra ”så många seglingar vi hinner”, och det blev till slut tio genomförda race. Hur det gick är egentligen mindre viktigt. Syftet med helgen var framför allt att seglarna skulle få jobba bort ringrosten och förhoppningsvis få lite nya lärdomar och intryck som de har nytta under den kommande säsongen. 

För coachningen stod Henrik Ottosson och Andreas Turesson från North Sails i Göteborg. De fokuserade särskilt på två områden: besättningens placering i båten under olika förhållanden och på olika bogar – en oerhört viktig faktor i lätta sportbåtar som CB66 och J/70 – och samspelet mellan focktrim och storsegeltrim. 

📸 Daniel Stenholm

HSS har fina seglingsvatten precis utanför piren, vilket gör det möjligt att på ett effektivt sätt kombinera segling med lunch och genomgångar på land. Varje dag inleddes med dragning i klubbhuset innan båtarna skickades ut på vattnet. Henrik och Andreas åkte runt i var sin RIB-båt och kunde ge snabb feedback. De tog foton och filmer, och detta låg sedan till grund för de uppföljande genomgångarna.

Det var med andra ord ett ganska intensivt program, med två segelpass och tre genomgångar om dagen. Men det är ett trevligt upplägg som ju också ger utrymme för umgänge med seglarkompisar som man kanske inte träffat sedan förra säsongen. 

Tack till Halmstad Segelsällskap för ett som vanligt fint arrangemang. Tack också till Hotell Clarion Collection Norre Park, som hade fixat bra priser på hotellrum och som ordnade en väldigt fin regattamiddag på lördagskvällen. 

📸 Daniel Stenholm
  • #GoBeyond