North Sails LOFT NEWS

November 22, 2018

Uitbreiding Service Team North Sails Benelux

Sinds 1 November is het Service team van North Sails Benelux uitgebreid. Bart Overgaauw komt het Service team versterken. Om u kennis te laten maken met Bart hebben wij hem enkele vragen gesteld.

Kun je ons iets vertellen over jouw zeilachtergrond? Wanneer ben je begonnen met zeilen?

Toen ik 5 jaar oud was kreeg ik mijn eerste Optimist, maar daarvoor was ik altijd al aan het zeilen met mijn ouders in Drimmelen. Eigenlijk kun je wel zeggen dat ik ben geboren op een boot haha. Na mijn zeillessen heb ik een tijdje Contender en 29er gevaren, maar daarna ben ik al snel in de ratingklassen in Nederland gaan varen.

Wat heeft jou doen besluiten om voor North Sails te gaan werken?

Ik heb altijd bewondering gehad voor de zeilen die North Sails maakt. De kwaliteit van afwerking en de eigen materialen zijn natuurlijk super, dus toen ik de kans kreeg om voor North Sails te gaan werken hoefde ik niet lang na te denken. Daarnaast varen ook veel boten waarmee ik wedstrijd zeil al met North Sails, dus eigenlijk is dit wel een logische stap.

Heb je al eerder in dit vakgebied gewerkt?

Ja, ik heb een aantal jaar geholpen in een zeilmakerij in Zeeland en ben hier de afgelopen 2 jaar ook fulltime in dienst geweest. Ik heb hier veel verschillend werk gedaan. Naast zeilen repareren was ik ook bezig met tuigwerk en canvas, waardoor ik daar nu ook veel ervaring in heb, welke ik hoop toe te passen in mijn nieuwe baan.

In welke klassen kunnen we jou vinden?

Ik vaar veel in de nationale ORC klassen. Eigenlijk ben ik bij vrijwel alle grote wedstrijden aanwezig. Hiernaast vaar ik ook af en toe wedstrijden met mijn oude studentenvereniging, waarmee ik ook matchrace.

Wat ga jij toevoegen aan het North Sails Team?

Ik ben redelijk flexibel inzetbaar. Ik zal, naast het herstellen van zeilen, ook het verkoop team gaan assisteren met meten en plaatsen van zeilen. Je zult mij dus veel in en om de havens in zowel België als Nederland gaan zien.

 

  • #GoBeyond