North Sails LOFT NEWS

OPGRADÉR DIN J/70 SEJLGARDEROBE FOR 2021

North Sails tilføjer XCS-4 Storsejl og J-2+ Fok til udvalget af klassesejl

J/70 klassen er for sejler,e der kræver det bedste og North Sails Sails fortsætter med at opgradere og forbedre en allerede succesfuld sejlgarderobe. Nyt i 2021 er to designs i Norths udvalg af klassesejl, XCS-4 Storsejl og J-2+ Fok. Her er alt du skal vide.

XCS-4 Mainsail

XCS-4 er en finjusteret tilpasning til den vellykkede lineup af North Sails J/70 storsejl. “Det er et “all round” sejl, der er designet til at matche de stivere master, der har svært ved at få den rette forbøjning (pre-bend) i let luft,” forklarer North Sails-ekspert Will Welles. “Det er et godt valg for hold, der sejler med besætningsvægt på den lettere side.”

J70-klasseleder og sejldesigner Ruairidh Scott kalder XCS-4 en udvikling af det EM vindende XCS-2-design. “Vi har arbejdet hårdt for at gøre sejlet glattere og lidt fladere. Mens F-1 storsejlet forbliver det fladeste i Norths udvalg, leverer XCS-4 bedst ydeevne under alle vindforhold. Sejlet er let at trimme og passer til både Selden og Southern Spars master. ”

“Vores mål er at udvikle sejl, der hjælper vores kunder med at få succes og tillid. Det arbejde, vi har lagt i J/70 sejldesignet, giver os mulighed for at hjælpe dig med at sejle det bedste du kan.”

J-2+ Jib

2021 J-2+ fokken tilføjer lidt mere dybde til den allerede succesrige J-2. “Vi prøver at gøre denne fok lettere at bruge,” siger North Sails J/70-ekspert Eric Doyle. ” J/70 har en ret stiv kulstofmast, hvilket gør det svært at at få et løst forstag, der falder til læ under meget lette vindforhold. J-2+ er lidt mere rund i bunden og i indgangen, hvilket gøre sejlet mere kraftfuldt og lidt enklere at styre på. Indhaler positionen er mindre kritisk med en J-2+, så dette er det sejl, der generelt er enkelt at trimme og en opgradering, når det er en udfordring at sejle båden i høj sø.

For hold, der foretrækker at sejle med mere mastehældning, er J-2+ også tilgængelig med et 50 mm kortere skøde.

Forbedring af sejldesigns er en lang proces. Efter at have indsamlet feedback fra sejlere, talte flere North Sails J/70-eksperter med designerne om, hvordan man gør J-2-fokken mere kraftfuld og lidt lettere at trimme. Med udgangspunkt i den eksisterende basisform brugte designerne flere måneder på at forfine den til det, der blev J-2+. Da alle var overbeviste om, at resultatet var en klar forbedring, blev kunderne bedt om at evaluere det og igen give feedback. Sejlets første kapsejladssejre var Annapolis Fall Regatta og Annapolis Fall Brawl i USA.

Giulio Desiderato brugte det nye design til at vinde 2021 Bacardi Invitational Winter Series Event # 1, og han er begejstret for at kunne gøre det lettere for kunderne at komme op i fart under vanskelige forhold. “Vi er heldige at have succesrige sejlere, der rejser rundt i verden og sejler J/70’er og bringer idéer tilbage til vores dygtige designere,” siger han. ”Vores mål er at udvikle sejl, der hjælper vores kunder med at få succes og tillid. Den tid og det arbejde, vi lægger i J/70 sejldesign, sparer sejlerne for tid, så stol på vores arbejde, og lad os hjælpe dig med at sejle det bedste du kan. ”

  • #GoBeyond