North Sails LOFT NEWS

3DI OCEAN: ALLES WAT U WILT WETEN

Kom alles te weten over onze nieuwe 3Di OCEAN productgroep met onze Q&A

V: Wat is 3Di OCCEAN?

A: 3Di OCEAN is de nieuwste groep binnen North’s 3Di productljn, exclusief ontworpen en ontwikkeld voor cruisen

V: Is 3Di OCEAN het goede product voor mijn boottype en gebruik?

A: 3Di OCEAN is geschikt wanneer u op zoek bent naar een sterk en duurzaam premium cruise zeil met alle voordelen die 3Di zeilmaken biedt.

V: Wat is anders en beter aan 3Di zeilmaken?

3Di is North Sails gepatenteerde manier van composiet zeilen maken op een 3D mal. Om 3Di zeilen te maken worden individuele filament tapes geprint in precieze tape vectoren(lengte en richting) en dichtheden. Dit membraam wordt vervolgens versterkt door hitte en een thermoset hars toe te voegen op een 3D mal op de ware grootte en uiteindelijke vorm van het zeil. 3Di resulteed in een sterk, strak en precies gevormd zeil. 3Di results in strong, smooth, and precisely shaped sails.

V: Wat is anders aan 3Di OCEAN ten opzichte van andere 3Di Productgroepen?

A: 3Di OCEAN zeilen zijn geoptimaliseerd voor cruisen en daardoor robuust en duurzaam., terwijl 3Di RAW zeilen ontwikkeld zijn voor extreem weinig rek en lichtgewichte wedstrijd performance. 3Di ENDURANCE zeilen zijn geschikt voor zowel cruisen en racen door de balans tussen vormvastheid en extra toegevoegde duurzaamheid.

V: Welk 3Di OCEAN zeil is het juiste zeil voor mij?

A: 3Di OCEAN is beschikbaar in 3 verschillende stijlen om allerlei bootgroottes te kunnen voorzien.

  • OCEAN 330 is 100% NORDAC Polyester en geschikt voor cruise boten van 25 tot 45 voet.
  • OCEAN 370 is voor boten groter dan 35 voet, inclusief multihulls, waar door de grootte een mix van Ultra PE en 3Di NORDAC gewenst is voor sterkere zeilen en minder rek.
  • OCEAN 700 is speciaal ontwikkeld voor schepen groter dan 50 voet met een high modulus mix van UltraPE en aramide.

3Di Ocean Cruising Product Line

V: Hoe lang maakt North al 3Di cruise zeilen?

A: 3Di technologie bestaat al meer dan 10 jaar, en 3Di zeilen worden op duizenden boten gebruikt en hebben al meerdere miljoenen mijlen gevaren.

V: Wat zijn de specifieke voordelen van 3Di OCEAN zeilen?

A: 3Di OCEAN heeft zijn duurzaamheid als grootste voordeel. 3Di NORDAC Polyester en UltraPE vezels zijn beter bestand tegen UV en flex dan elk andere vezel die gebruikt wordt voor aandewindse zeilen. Door de composiet constructie met thermoset hars hoeft er geen mylar film gebruikt te worden, waardoor het zeil niet kan delamineren zoals laminaat- en string zeilen. 3Di OCEAN heeft een speciale buitenlaagtape die bescherming biedt tegen schuren en schavielen. Dit maakt het zeil uitermate geschikt voor in-mast of in-boom rolgrootzeilen.

V: Zijn 3Di OCEAN zeilen geschikt voor wedstrijdzeilen?

A: Niet zo goed als een ENDURANCE of RAW zeil! OCEAN is ontwikkeld als wedstrijdzeil, maar uiteraard kunt u prima een clubwedstrijd of toertocht met 3Di OCEAN zeilen varen. Wanneer u echt op zoek bent naar een zeil voor cruisen en wedstrijdzeilen is 3Di ENDURANCE wellicht een betere optie. En 3Di RAW is natuurlijk het ultieme wedstrijdzeil.

V: Hoe zit het met andere materialen? Maakt North nog steeds cross cut cruise zeilen?

A: Jazeker. North maakt nog steeds crosscut en radiale zeilen. NPC Cross-Cut zeilen worden gemaakt van traditioneel geweven polyester. NPL Tour zeieln worden gemaakt van gepatenteerd gelamineerd zeildoek voor specifieke toepassingen en prijsniveaus. Binnen uw wensen en verwachtingen hebben wij zeker een North cruise zeil dat geschikt is voor u.

 

ONTDEK MATERIALEN   VIND UW LOFT   VRAAG EEN OFFERTE AAN

  • #GoBeyond